×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 20. maijs
Šodien sveicam: Venta, Salvis, Selva
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-07
“Siguldas devonā” notiks bezmaksas radošā darbnīca bērniem un jauniešiem

Radošā darbnīca kopā ar mākslinieci Līgu Spundi ir piemērota bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Ģimenes aicinātas ierasties kultūras centrā “Siguldas devons” sev ērtā laikā visas darbnīcas norises garumā 11. maijā no plkst. 11.00 līdz 14.00. Dalībai nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas.

Darbnīcā bērni veidos nelielus objektus – priekšmetus no dažādiem materiāliem (metāla stieplītēm, aplikāciju papīriem, švammītēm u.c.), iedvesmojoties gan no izstādē redzamajiem darbiem, gan domājot par Māmiņdienu. Katrs darbs tiks iemūžināts fotogrāfijā un katrs no mazajiem māksliniekiem savu radīto priekšmetu varēs ņemt uz mājām, uzdāvināt mammai vai atstāt kā piemiņu no pasākuma. 

Līga Spunde (1990) savus darbus bieži veido kā multimediālas instalācijas, kurās personīgi stāsti cieši savīti ar apzināti konstruētu fikciju. Radot plašu, bet reizē smalku tematisku tīklojumu, viņas darbos tiek ietvertas atsauces uz dažādiem laikiem un simboliem. Interpretācijas precizitāte un jauniegūtais konteksts kļūst par personīgās pieredzes paplašinājumu, aizsniedzoties līdz vispārzināmām patiesībām. Līgas darbi tiek risināti visdažādākajos materiālos un medijos.

Līdz šim L. Spunde piedalījusies vairākās izstādēs un mākslas projektos gan Latvijā, gan ārzemēs, tostarp Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2022 centrālajā izstādē “Ekrāna ēra III: Klusā daba” (Izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa”, 2022), “Neviena svētība par ļaunu nenāks” (Survial Kit 11, Latvijas Laikmetīgās Mākslas centrs, Rīga, 2020), Champs-Élysées (galerija “427”, Rīga, 2019), “Interlūdija” sadarbībā ar Alvi Misjunu (Rīgas Cirka ziloņu stallī, “Kvadrifrons”, Rīga, 2018), Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2020 centrālajā izstādē “Ekrāna ēra I: Pašportrets” (Izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa”, 2018), Free French Fries ( Komplot, Beļģija, 2017), “NNN”, (Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīga, 2017) u. c.

Radošā darbnīca norisinās Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2024 izstādes “Lai būtu, mums jāsaprot upe” ietvaros, kas apskatāma līdz 31. maijam. Izstādē trīs Baltijas mākslinieces – Mari Lēna Kīpli (Mari-Leen Kiipli, EE), Kotrīna Ūla Kiliulīte (Kotryna Ūla Kiliulytė, LT), Sabīne Šnē (LV) – un izstādes kuratore Inga Brūvere (LV) turpina RFB 2024 tēmu par mūsdienu identitātes jautājumiem, pievēršoties dabai un cilvēkam kā vienam no tās elementiem.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi